Valbeveiliging op grootste schip ter wereld

Valbeveiliging op grootste schip ter wereld

Lijnsystemen van Eyecatcher ter voorkoming van valgevaar zijn geplaatst op de Pioneering Spirit in opdracht van AllSeas. Alle horizontale armen zijn voorzien van lijnsystemen ter beveiliging van het personeel.Met een lengte van 382 m en een breedte van 124 m is dit schip het grootste ter wereld. Met deze afmetingen is het even groot als twee supertankers en in oppervlakte gelijk aan acht voetbalvelden. Met een lengte van 382 m en een breedte van 124 m is dit schip het grootste ter wereld. Met deze afmetingen is het even groot als twee supertankers en in oppervlakte gelijk aan acht voetbalvelden.

Pioneering Spirit  (voorheen Pieter Schelte) is het grootste bouwschip ter wereld. Geïnspireerd door de offshore zware hijs pionier Pieter Schelte Heerema (1908-1981) en volledig in eigen huis ontworpen, is het schip ontworpen voor de installatie en verwijdering van grote olie- en gasplatforms met één lift en de installatie van pijpleidingen met een recordgewicht.

De opkomst van Pioneering Spirit  betekent een stapsgewijze verandering in offshore-installatie en buitenbedrijfstelling. Ze is in staat om hele platformbovenkanten tot 48.000 ton en jassen tot 20.000 ton in één stuk op te tillen, ze vermindert aanzienlijk de hoeveelheid offshore-werkzaamheden in verband met installatie en buitenbedrijfstelling, waardoor het werk onshore wordt verplaatst waar het veiliger en goedkoper is.

Acht dieselgeneratoren leveren 95 MW vermogen en drijven 12 azimuth-boegschroeven aan voor dynamische positionering (DP3) en aandrijving. Pioneering Spirit ’s kan op eigen kracht varen met een hoge doorvoersnelheid, waardoor ze geschikt is voor wereldwijd gebruik. Werkend op volledige dynamische positionering, kan ze nauwkeurig werken in elke waterdiepte, terwijl haar klasse lichtijs de periodes verlengt waarin ze in poolgebieden kan opereren.

Bron : Allseas

 

 

 

Gepubliceerd op: 23 februari 2020